Op Medicus Online geven we betrouwbare informatie over een gezonde leefstijl. Op deze pagina delen we onze uitgangspunten. Wij hanteren zes principes die verwoorden waar we voor staan en waar we naar streven.

Onze zes principes

Ronde button 1 medicus online

We gebruiken wetenschappelijk onderbouwde informatie

In de huidige samenleving worden we overspoeld met adviezen en informatie over een gezonde leefstijl. Hier laten wij ons niet door afleiden. Alle informatie in onze artikelen is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde informatie en richtlijnen. Waar nodig zullen wij de bronnen vermelden.

Ronde button cijfer 2 medicus online

We maken moeilijke informatie begrijpelijk

Wetenschappelijke informatie is soms lastig te begrijpen en nog moeilijker om op waarde te schatten. Wij proberen de informatie te vertalen naar begrijpelijke taal en brengen nuances aan.

Ronde button cijfer 3 medicus online

We staan open voor aanvullingen en discussie

We zien onze lezers niet als een consument en daarom willen we niet alleen informatie geven, maar staan we ook altijd open voor aanvullingen en discussie. Als jij verstand hebt van een onderwerp, deel dan vooral jouw kennis en ervaring met ons. 

Ronde button cijfer 4 medicus online

We zijn volledig onafhankelijk

Medicus Online is volledig onafhankelijk. Daaronder valt ook dat wij advertentievrij zijn en altijd zullen blijven. We stellen goede informatie altijd boven financieel gewin.

Ronde button cijfer 5 medicus online

We geven informatie, geen advies

De artikelen op Medicus Online zijn bedoeld als informatievoorziening. Aangezien concrete adviezen heel erg afhankelijk zijn van individuele situaties, zullen we deze niet geven. Neem hiervoor altijd contact op met een eigen huisarts, fysiotherapeut of diëtist.

Ronde buttons cijfer 6 medicus online

We zijn transparant en streven naar zelfverbetering

Wij proberen een tegengeluid te geven aan alle desinformatie die op het internet over een gezonde leefstijl rondgaat. Maar ook wij kunnen fouten maken. We zullen ons voortdurend inspannen om onszelf te verbeteren en nodigen iedereen uit om ons daarbij te helpen. Als we fouten maken, zijn we hier transparant over en corrigeren ze.

 

Wie zijn wij?

Medicus Online wordt beheerd door drie artsen: Stijn, Thijs en Harsh. Stijn en Thijs zijn sinds de eerste klas van de middelbare school met elkaar bevriend en na het afronden van hun eindexamen zijn ze samen geneeskunde gaan studeren. Daar leerden zij Harsh kennen. Wij zullen ons eerst kort voorstellen zodat jullie weten wie er achter de artikelen op Medicus Online zitten. 

Stijn Medicus

Stijn – Ik ben in opleiding tot sportarts. In de sportgeneeskunde kan ik mijn passie voor sport combineren met mijn interesse voor het bewegingsapparaat en de inspanningsfysiologie. In het ziekenhuis probeer ik patiënten zo goed mogelijk te helpen met allerlei klachten die te maken hebben met beweging. Naast mijn werkzaamheden in het ziekenhuis ben ik ook regelmatig te vinden op mijn racefiets en op de tennisbaan om een balletje te slaan. 

Thijs Medicus

Thijs – Ik ben in 2022 gepromoveerd op onderzoek waar ik een nieuwe behandeling heb getest voor patiënten met een herseninfarct. Daarnaast deed ik onderzoek naar de effecten van inspanning op de gezondheid van de bloedvaten in het brein. Daarnaast heb ik onder andere als arts gewerkt op de Intensive Care, spoedeisende hulp en bij de interne geneeskunde. Ik hoop op korte termijn te starten met de opleiding tot huisarts. Naast mijn werk heb ik tal van hobby’s, maar de belangrijkste is toch wel boogschieten. Vroeger heb ik zelf op hoog niveau geschoten, maar tegenwoordig houd ik me meer bezig met bestuurstaken en het geven van trainingen.

HarshNa het afronden van mijn studie heb ik als arts-assistent bij de Interne Geneeskunde gewerkt. Nadien ben ik gestart met een promotietraject bij de interne Geneeskunde in het Radboudumc, waar ik onderzoek doe naar hart- en vaatziekten en het aangeboren immuunsysteem. Eind 2023 verwacht ik mijn promotieonderzoek af te ronden en daarna wil ik graag mijn weg vervolgen binnen de Interne Geneeskunde. In mijn vrije tijd probeer ik actief bezig te zijn in de sportschool, in de boulderhal of op de wielrenfiets.

Na onze opleiding hebben we altijd een hechte vriendschap behouden en met Medicus Online komen ook onze professionele wegen weer bij elkaar. Door onze ervaring en expertise te combineren zijn wij in staat om de resultaten van wetenschappelijk onderzoek te interpreteren en dit te vertalen naar begrijpelijke informatie.  

Onze partners

Esculaap logo
wachtkamerschermen logo

Interese in een samenwerking met ons? Mail ons dan op info@medicusonline.nl