Lezingen over een gezonde leefstijl

Medicus Online biedt lezingen voor een breed publiek.

Van bedrijven tot zorgprofessionals zoals (huis)artsen, studenten geneeskunde en fysiotherapeuten. De lezingen worden altijd gegeven door één van onze artsen. 

Zie hieronder het volledige aanbod! 

Lezingen leefstijlgeneeskunde

Onze e-learnings

Op ons platform Medicus Academy bieden wij nascholingen voor medici en paramedici. 

Deze e-learnings zijn geaccrediteerd voor  huisartsen, medisch specialisten en sociaal geneeskundigen. De inhoud is toegespitst op de medische praktijk en direct toepasbaar. 

Medicus Academy team

Cursus leefstijl

Onze cursus leefstijl bestaat uit meerdere losse lezingen die zowel samen als apart van elkaar aan te vragen zijn.  

Interesse? Mail ons op info@medicusonline.nl

Populaire diëten

Leer alles over welke diëten op dit moment populair zijn.  Waarom werken diëten wel of juist niet? En is er een dieet dat het “beste” werkt?

Supplementen

In deze lezing bespreken we een aantal populaire supplementen. Passen supplementen in een gezonde leefstijl? Welke supplementen werken en welke supplementen zijn een verspilling van geld?

Sportsupplementen

Supplementen zijn extreem populair onder sporters. Maar werken supplementen wel? Leer het in onze lezing over sportsupplementen! 

Hypes in de leefstijlgeneeskunde

Mensen zijn altijd op zoek naar een snelle manier naar een betere leefstijl. In deze lezing bespreken we een aantal hypes in de leefstijlgeneeskunde. Moet je inderdaad 10.000 stappen zetten voor een optimale gezondheid? Werkt koud douchen? Bestaan superfoods? 

Het nieuwe roken

Je hoort regelmatig de uitspraak dat iets “het nieuwe roken” is. Of het nu gaat over verzadigd vet, veel zitten of weinig slapen. In deze lezing leer je alles over ongezonde gewoontes. Is er iets wat echt geclassificeerd kan worden als het nieuwe roken?

De gevaren van alcohol

Nog steeds bestaat het misverstand dat matig alcoholgebruik gezond is. In deze lezing leer je alles over de gevaren van alcohol en waarom het het aller gezondste is om helemaal geen alcohol te drinken. 

Kritisch redeneren

In deze geaccrediteerde nascholing bieden we jou een stappenplan om kritisch te kijken naar wetenschappelijke literatuur. Specifiek toegespitst  op leefstijlonderzoek, maar ook toepasbaar in andere deelgebieden van de geneeskunde.

Voor wie zijn de cursussen en lezingen?

  • Onze lezingen worden op maat gemaakt.
  • Wij verzorgen lezingen voor onder andere bedrijven en zorgprofessional zoals artsen en geneeskundestudenten, maar ook voor paramedici (fysiotherapeuten, diëtisten en sportinstructeurs). 
  • Onze nascholing kritisch redeneren is geaccrediteerd voor huisartsen, specialisten en sociaal geneeskundigen. 

Over Medicus Online

Medicus Online is een platform dat beheerd wordt door drie artsen: Thijs (huisarts in opleiding), Harsh (Internist in opleiding) en Stijn (sportarts in opleiding)

Alle informatie in onze lezingen en op de website is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. 

Wil je meer over ons weten? Lees dan de pagina over de beheerders en onze principes

Interesse in een lezing of cursus?

Heb jij interesse in één van onze cursussen of lezingen? Mail ons dan op info@medicusonline.nl.

Wil je graag een lezing of cursus over een ander onderwerp? Laat het ons dan weten en indien het onderwerp past bij onze expertise, dan zijn we bereid om op verzoek een lezing of cursus te ontwikkelen. 

Leuke presentatie, goede presentator, behandelt veel verschillende aspecten van kritisch naar wetenschappelijke literatuur kijken en veel ruimte voor interactie.

~Wobke (AIOS Interne)

De nascholingen van Medicus Online zijn duidelijk, prettig opgebouwd en hebben een goede wetenschappelijke onderbouwing. Ze helpen mij op een beter advies te geven.

~Mathijs (huisarts)

Zeer interessante en goede scholing gevolgd bij Medicus Online. Onderwerpen die relevant zijn voor de praktijk en goed wetenschappelijk onderbouwd!

~Melissa (huisarts)

De lezing was heel toegankelijk en Thijs gaf een doelgericht overzicht van een echt relevant onderwerp in de dagelijkse medische praktijk.

~Aernoud (AIOS interne geneeskunde)