Cursussen en lezingen

Medicus Online biedt cursussen en nascholingen voor huisartsen, specialisten en sociaal geneeskundigen. Je vindt op deze pagina onder andere informatie over onze cursus leefstijl en de geaccrediteerde cursus kritisch redeneren.

Zie hieronder het volledige aanbod! 

Cursus leefstijl Thijs Landman

Cursus leefstijl

Onze cursus leefstijl bestaat uit meerdere losse lezingen die zowel samen als apart van elkaar aan te vragen zijn.  

Interesse? Mail ons op info@medicusonline.nl

Cursus populaire diëten

Populaire diëten

Leer alles over welke diëten op dit moment populair zijn.  Waarom werken diëten wel of juist niet? En is er een dieet dat het “beste” werkt?

Duur: 1 uur

Cursus supplementen

Supplementen

In deze lezing bespreken we een aantal populaire supplementen. Passen supplementen in een gezonde leefstijl? Welke supplementen werken en welke supplementen zijn een verspilling van geld?

Duur: 1 – 1,5 uur

cursus sportsupplementen

Sportsupplementen

Supplementen zijn extreem populair onder sporters. Maar werken supplementen wel? Leer het in onze lezing over sportsupplementen! 

Duur: 1 – 1,5 uur

Cursus hypes leefstijlgeneeskunde

Hypes in de leefstijlgeneeskunde

Mensen zijn altijd op zoek naar een snelle manier naar een betere leefstijl. In deze lezing bespreken we een aantal hypes in de leefstijlgeneeskunde. Moet je inderdaad 10.000 stappen zetten voor een optimale gezondheid? Werkt koud douchen? Bestaan superfoods? 

Duur: 1 – 1,5 uur

Cursus het nieuwe roken

Het nieuwe roken

Je hoort regelmatig de uitspraak dat iets “het nieuwe roken” is. Of het nu gaat over verzadigd vet, veel zitten of weinig slapen. In deze lezing leer je alles over ongezonde gewoontes. Is er iets wat echt geclassificeerd kan worden als het nieuwe roken?

Duur: 1 – 1,5 uur

De gevaren van alcohol

De gevaren van alcohol

Nog steeds bestaat het misverstand dat matig alcoholgebruik gezond is. In deze lezing leer je alles over de gevaren van alcohol en waarom het het aller gezondste is om helemaal geen alcohol te drinken. 

Duur:

Cursus kritisch redeneren

Geaccrediteerde nascholing kritisch redeneren

In deze geaccrediteerde nascholing bieden we jou een stappenplan om kritisch te kijken naar wetenschappelijke literatuur. Specifiek toegespitst op leefstijlonderzoek, maar ook toepasbaar in andere deelgebieden van de geneeskunde. Je leert onder andere:

  • Aan de hand van ons 10-stappenplan kritisch te kijken naar wetenschappelijke literatuur
  • Om goede methodologie te herkennen
  • Dat statistisch significant niet alles zegt
  • Nuance in resultaten te herkennen
  • Dit te vertalen naar de klinische praktijk om patiënten juiste adviezen te geven

Duur: 1,5 – 2 uur

Accreditatie voor huisartsen, specialisten en sociaal geneeskundigen (ABAN) 

Voor wie zijn de cursussen en nascholingen?

  • Onze nascholing kritisch redeneren is geaccrediteerd voor huisartsen, specialisten en sociaal geneeskundigen. 
  • Onze lezingen en cursussen zijn geschikt voor artsen en paramedici zoals fysiotherapeuten, diëtisten en sportinstructeurs. Daarnaast zijn ze ook bedoeld voor studenten die een opleiding volgen tot één van deze beroepen. 
  • Wij hebben speciale versies van onze lezingen over (sport)supplementen die voor iedereen geschikt zijn; dus ook voor niet-medici. 
  • Uiteraard passen wij de inhoud aan ons publiek aan. Laat dus vooral weten voor welke doelgroep jij de lezing georganiseerd wilt hebben. 

Interesse in een cursus of nascholing?

Heb jij interesse in één van onze cursussen of lezingen? Mail ons dan op info@medicusonline.nl.

Wil je graag een lezing of cursus over een ander onderwerp? Laat het ons dan weten en indien het onderwerp past bij onze expertise, dan zijn we bereid om op verzoek een lezing of cursus te ontwikkelen. 

Leuke presentatie, goede presentator, behandelt veel verschillende aspecten van kritisch naar wetenschappelijke literatuur kijken en veel ruimte voor interactie.

~Wobke